Politica de retur


Conform legislatiei in vigoare (OUG nr. 34/2014) „Clientul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14”.

Returnarea produselor va fi efectuata doar in urmatoarele conditii:

1. Clientul va notifica la adresa de e-mail ([email protected]) sau electronic, direct pe Site, in cadrul sectiunii „Contact” renunatarea la unul sau mai multe produse comandate (exercitarea dreptului de retragere) in termen de maxim 24 ore de la data receptionarii, specificand optiunea de retur:

  • inlocuirea produsului;
  • rambursarea sumei de bani platita la cumparare.

In maxim 2 zile lucratoare, Vanzatorul va contacta Clientul prin intermediului e-mail-ului (suport durabil) pentru a confirma primirea notificarii de retragere.

Notificarea trebuie sa contina toate detaliile de identificare ale Clientului, tipul, seria si modelul produsului care face obiectul returului, datele de identificare ale documentului de comanda, de primire si de plata ale produsului.

2. Produsele returnate nu trebuie sa fie deteriorate (sa aiba urme de folosinta, uzura, matuire, deteriorari mecanice) si trebuie sa fie in ambalajul original insotite de etichetele initiale, intacte. Produsele care nu se afla in ambalajul original sau fara accesoriile originale nu sunt acceptate la retur. Lipsa sau deteriorarea etichetelor, marcajelor, de pe produse sau ambalaje atrag, de asemenea, refuzul de returnare al produselor.

Produsele returnate trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie (unde este cazul), in original si de toate documentele cu care au fost livrate.

3. Costul direct de returnare al produselor va fi suportat de catre Client, rambursarea produselor putand fi efectuata utilizand acelasi serviciu de curierat cu care s-a facut expedierea sau cu o alta firma de curierat agreata de Client.

4. Returnarea produselor trebuie sa fie efectuata in termen de 14 zile calendaristice, termen ce curge din momentul receptionarii produsului (conform OUG nr. 34/2014, Art. 9, al. 2, lit. b). Vanzatorul va fi informat cu privire la numele firmei de curierat si a numarului AWB pentru a se urmari expeditia.

5. Vanzatorul isi rezerva dreptul ca, in momentul receptionarii produselor de la Client, sa efectueze o expertiza pentru evaluare si pentru a verifica daca acestea au suferit modificari. Conform OUG nr. 34/2014, in cazul deprecierii, Vanzatorul va diminua pretul produselor, iar aceasta diminuare a pretului va fi transmisa spre informare pe adresa de e-mail indicata de catre Client.

6. Vanzatorul va emite catre Client documentul fiscal de retur si va vira suma aferenta sau va livra un alt produs, conform optiunii Clientului.

7. Contravaloarea produselor va fi rambursata de catre S.C. Natural Fitofarm S.R.L.  prin transfer in contul bancar transmis neechivoc de catre Client in termen de 7 zile calendaristice de la data de receptionare a produselor returnate.