Caracteristici si mod de actiune AminoQuelant B
Aminoquelant B se acumuleaza in tesuturile plantelor, unde intervine intr-o serie de reactii metabolice si procese fiziologice esentiale pentru cresterea si dezvoltarea plantelor.
- Stimuleaza biosinteza glucidelor din plante si absorbtia ionilor Ca2+, Mg2+, K+, NH4+, NO3–, NO2–.
- Stimuleaza alungirea radacinilor, sinteza acizilor nucleici si formarea organelor de reproducere.
- Stimuleaza activitatea unor enzime (zaharoza, pectinaza, tirozinaza, etc.).
- Inhiba formarea compusilor fenolici, care prin acumulare ar duce la intoxicarea plantelor.
- Furnizeaza plantelor L-aminoacizi liberi, cu rol in cresterea tolerantei acestora la factorii de stres abiotic.
Simptomele carentei de bor
Carenta de bor apare, de obicei, la frunzele si lastarii tineri si rezulta in:
- stoparea cresterii tulpinii principale,
- brunificarea petiolului frunzelor,
- aparitia de boli specifice fiecarei specii horticole (ex. putregai cenusiu la plantele din familia verzei, patarea cafenie a fructelor la cais).
Mod de utilizare
AminoQuelant B se aplica foliar sau prin fertirigare inaintea infloririi, mai ales la culturile cu necesitati ridicate in bor (B) cum ar fi:
- oleaginoasele (ex: floarea-soarelui, rapita, etc.),
- pomii fructiferi sau legume.
Avantajele utilizarii AminoQuelant B
- ofera plantelor bor cu biodisponibilitate ridicata;
- creste absorbtia si mobilitatea borului in plante;
- elimina stresul datorat carentei de bor;
- plante mai productive si mai sanatoase.
Cultura
|
Combatere
|
Mod de aplicare
|
Doza
|
Floarea-soarelui |
|
Inainte de inflorire |
2 L/Ha |
|
|
Rapita |
|
1) In stadiul de formare a rozetei de frunze; 2) In stadiul de formare al lastarilor laterali |
1.5 L/Ha |
|
|
Sfecla de zahar |
|
1) Cand plantele au suficienta masa foliara; 2) La 14 zile dupa primul tratament |
1.5 L/Ha |
|
|
Lucerna |
|
Inainte de inflorire |
2 L/Ha |
|
|
Tomate, Ardei, Castraveti, Vinete, Pepeni, Capsun |
|
Cu 7 zile inainte de inflorire |
300 ml/1000 m² (foliar), 4 L/Ha (fertirigare) |
|
|
Radacinoase (Morcov, Telina, Patrunjel pentru radacina, Pastarnac) |
|
De la cresterea radacinii pana la tuberizarea ei |
300 ml/1000 m² (foliar), 4 L/Ha (fertirigare) |
|
|
Varza, Salata |
|
1) Inceputul formarii capatanei; 2) 25% capatana formata |
300 ml/1000 m² (foliar), 4 L/Ha (fertirigare) |
|
|
Spanac |
|
In stadiul de 8-12 frunze |
300 ml/1000 m² (foliar), 4 L/Ha (fertirigare) |
|
|
Vita de vie (plantatii pe rod) |
|
1) La aparitia inflorescentelor; 2) 10-15 % flori deschise |
4 L/Ha |
|
|
Pomi fructiferi (semintoase si samburoase) |
|
Cu 7 zile inainte de aparitia mugurilor floriferi |
4 L/Ha |
|
|
Nu există recenzii până acum.