Caracteristici si mod de actiune AminoQuelant Ca
AminoQuelant Ca este un biostimulator pe baza de aminoacizi esentiali liberi, obtinuti prin hidroliza enzimatica si Calciu, rol important in cresterea calitatii fructelor.
- Calciul intareste pielita si pulpa fructelor, usurand recoltarea, transportul si depozitarea acestora si mentine turgescenta frunzelor. Chelatarea Calciului cu aminoacizi situeaza produsul in avangarda corectorilor de carente, facand Calciul mai usor accesibil si translocabil, in special catre varfurile de crestere, unde acesta este de obicei deficitar.
- Aminoacizii liberi prezenti in formulare sunt folositi de plante pentru intensificarea activitatii fotosintetice si a altor procese metabolice, reducand astfel factorii de stres.
Simptomele carentei de calciu (Ca)
- cloroza marginala a frunzelor,
- frunze mici, distorsionate, sub forma de cupa, incretite,
- cresterea intrerupta (deficienta severa),
- avortarea florilor,
- la tomate, frunzele au aspect marmorat,
- la tomate si ardei, varfurile de crestere ale tulpinii principale si ale copililor putrezesc,
- la salata si varza, frunzele apicale se incretesc si se necrozeaza, iar interiorul capatanii se innegresete,
- la mar, fructele sunt amare.
Mod de utilizare – Culturi horticole
AminoQuelant Ca se poate aplica foliar sau prin fertirigare la intervale de 7-15 zile:
- din momentul aparitiei simptomelor de carenta in calciu (Ca), sau
- inainte si dupa inflorit.
Avantajele utilizarii AminoQuelant Ca
- Dezvoltarea optima a plantei prin formarea si asimilarea substantelor cu roluri esentiale in planta;
- Nutritie sporita a plantelor, prin absorbtia, asimilarea si transportul elementelor nutritive in planta;
- Calitate sporita a recoltei prin translocarea eficienta a calciului in planta;
- Rezistenta sporita a fructelor la pastrare;
- Productivitate optima a plantelor chiar si in conditii de stres abiotic (conditii nefavorabile de clima si sol);
- Corectarea carentei de calciu, in caz de aparitie.
Cultura
|
Combatere
|
Mod de aplicare
|
Doza
|
Tomate, Ardei, Castraveti, Vinete, Varza, Radacinoase (Morcov, Telina, Patrunjel pentru radacina, Pastarnac), Salata, Pepeni, Capsun |
|
1) Foliar;
2) Fertirigare |
1) 0.4 L/1000 m² (4 L/Ha);
2) 8-12 L/Ha |
|
|
Vita de vie (plantatii pe rod), Pomi fructiferi (semintoase si samburoase) |
|
1) Foliar;
2) Fertirigare |
1) 4 L/Ha;
2) 8-12 L/Ha |
|
|
Nu există recenzii până acum.