Caracteristici si mod de actiune Calbit C
Calbit C are culoare maro, pH 8.0 in solutie 1% si o densitate de 1.45 gr/cm³ la temperatura de 20°C. Produsul este un fertilizant foliar cu un continut ridicat de Calciu (Ca), utilizat pentru:
- imbunatatirea absorbtiei si circulatiei apei si elementelor nutritive in planta,
- asigurarea calitatii fructelor (mentinerea fermitatii pulpei),
- sporirea rezistentei lor la conditiile de depozitare (prin reducerea respiratiei fructelor dupa recoltare),
- eliminarea riscurilor asociate cu carenta de Calciu,
- deteriorarea fructelor, instalare de boli specifice fiecarei specii horticole.
⊕ In planta, Calciu mai indeplineste si roluri esentiale in dezvoltarea radacinii, mentinerea nivelului regulatorilor de crestere, si germinarea semintelor si polenului.
Mod de utilizare
Calbit C se aplica foliar in doza de 2-3 l/ha la fructe si legume, cu urmatoarele intervale de aplicare:
- la fructe – la fiecare 10-15 zile incepand din momentul aparitiei fructului;
- la legume – la 8-10 zile
Fertilizantul se poate aplica si prin fertirigare in doza de 10-30 l/ha.
Avantajele utilizarii Calbit C
- Permite translocarea rapida a calciului in plante, inclusiv in fructe si flori;
- Nu prezinta fitotoxicitate la tratamentele timpurii;
- Asigura sporuri de productie si calitate a culturilor;
- Asigura o rezistenta sporita a fructelor si legumelor la conditiile de depozitare si transport;
- Previne/ elimina riscurile asociate cu instalarea carentei de Calciu (ex: deteriorarea fructelor, instalarea de boli specifice fiacarei culturi – prabusirea la mere, putregaiul rosiilor, uscarea frunzelor de pepeni).
Compatibilitate
Produsul poate fi aplicat in amestec cu majoritatea produselor de protectia plantelor.
Cultura | Combatere | Mod de aplicare | Doza | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pomi fructiferi, Legume |
|
Nu există recenzii până acum.